Kerstconcert Phoenix en Vox

BRUMMEN – Vrouwenkoor Phoenix heeft haar Kerstconcert gegeven, in samenwerking met het jongerenkoor VOX uit Brummen. In een prachtig versierde en volle Pancratiuskerk, toverde dirigent Jan Jaap Nuiver weer de mooiste kerstklanken uit het koor, dat nog maar net haar spetterende jubileumconcert achter de rug heeft. Ondanks de korte repetitietijd liet Phoenix zich deze avond van haar beste kant zien en deed in enthousiasme zeker niet onder voor de jongeren van Vox. Met veel overtuiging en kracht werden bekende en minderbekende kerstliederen, zoals Noël merrily on high, In the bleak midwinter, Entre le boeuf, Lord of the dance ten gehore gebracht, begeleid door Tatiana Laryna aan de piano.

Vox liet onder leiding van Inge Stok en begeleid op de piano door Hanneke Hommes een sprankelend kerstrepertoire horen, o.a. we three kings, deck the hall en het schitterende Holy night werden met mooie zuivere hoge stemmen gezongen. Het enthousiasme spatte er vanaf.
Bij de VOX-versie van Jingle `Bells ging er een geamuseerde lachwave door het publiek.

Verrassend was een kerstvertelling van Selma Lagerlöf, voorgelezen door Adrike Muller in twee delen tussen de kerstliederen in.
Het oud-Engelse kerstlied Myn Lyking in wisselzang met Vox klonk ingetogen. Samen zongen de twee koren nog het Once in Royal David City.
Verschillende liederen werden aan het orgel begeleid door Joop van Goozen uit Brummen en samen met het publiek werden nog enige bekende kerstliederen gezongen. Tot slot werd samen het Ere zij God gezongen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.