NK Shetland-aanspanningen

TONDEN – Onlangs hield Menclub Helderse Voerluu in Hellendoorn de jaarlijkse indoormarathon. Dit jaar was het een gecombineerde indoor-marathon, waarbij ook het Nationaal kampioenschap voor Shetland-aanspanningen werd gehouden. Kinda Voskamp uit Tonden was daar succesvol.

Onder aanvoering van Dieneke en Rob Dijkhuis, was een prachtig parcours gebouwd in de manege. Naast verschillende kegeldoorgangen, waren er twee hindernissen gebouwd die er op het oog eenvoudig uit zagen om te rijden, maar door vele deelnemers toch onderschat werden.
De wedstrijd werd verreden over twee manches, waarbij de totale tijd plus de eventueel opgelopen strafpunten, door afgereden balletjes of fouten in het parcours, de eindstand bepaalden.
Voor het Nederlands Kampioenschap bij de Shetland-aanspanningen werden drie rubrieken verreden en wel de rubriek enkelspan, de rubriek tweespan en de rubriek Langspannen (tandems en vierspannen).
Ook vanuit de regio waren er deelnemers afgereisd naar de manege in Hellendoorn om deel te nemen aan het kampioenschap. Bij de tweespannen werd een derde plaats behaald door Rob Wijtten uit Twello. Bij de enkelspan was het Linda Voskamp uit Tonden, die een tweede plaats behaalde en zich daarmee opstelde als reservekampioen in de rubriek enkelspan. Bij de Langspannen werd Rein Hazelaar uit Voorst met zijn vierspan eerste en dus Nederlands Kampioen in zijn rubriek

Foto: Reservekampioen enkelspan Linda Voskamp en de kampioen vierspan Rein Hazelaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.