Home / Doesburg / Wereldrecord: 777 Elvissen op de markt in Doesburg

Wereldrecord: 777 Elvissen op de markt in Doesburg

DOESBURG – Het duurt nog even, maar op zaterdag 6 juni 2015 doet Doesburg een poging om houder te worden van een legendarisch wereldrecord. Op die dag organiseert de Stichting Doesburg 777, samen met het Doesburgse Elviscafé-museum King’ s Place, een recordpoging ‘Largest gathering of Elvis Presley impersonators’. Het doel is om liefst 777 Elvissen samen te brengen op de markt in Doesburg.

Het huidige record staat op naam van Nike Europa, met 645 Elvissen. Dat record werd gevestigd op 23 november 2010 in het Aria Hotel in Las Vegas, Nevada. Het lied dat de Elvissen destijds zongen was ‘A little less conversation’. De Doesburgse recordpoging is aangemeld bij en geaccepteerd door Guinness World Records in London. Als het bestaande record wordt gebroken, volgt opname in het Guinness Book of World Records. Voor de deelnemers zijn er officiële certificaten van deelname.

De recordpoging moet, wil ze worden erkend, voldoen aan een groot aantal controleerbare voorwaarden. Eén van die voorwaarden is dat alle Elvissen tegelijk een lied van Elvis ten gehore brengen. Mede om aan die voorwaarde te kunnen voldoen, is de medewerking gezocht en gevonden van Maarten Jansen, de ‘Doesburgse Elvis’. Jansen zal op het moment suprême zijn collega-Elvissen voorgaan bij het inzetten van een Elvis-lied. Jansen en Cees van Doorn, de stichter en eigenaar van King’s Place, hebben een uitgebreid netwerk onder de vele Elvis-fanclubs en impersonators.

Voor de organisatie van dit evenement wordt samen met de Stichting Doesburg 777 een website gebouwd op www.elvis777.nl. Hier kunnen deelnemers zich melden en vinden geïnteresseerden informatie over de vorderingen. De organisatie verwacht in juni 2105 een grote toeloop van Elvis-impersonators, mogelijk vanuit de gehele wereld. De Stichting Doesburg 777 en King’s Place zullen vanwege de verwachte schaal van het evenement nauw samenwerken met de gemeente Doesburg.

Kijk voor meer informatie op www.doesburg777.nl of www.elvis777.nl 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.