Home / Eerbeek / Actie Kerkbalans 2014 van groot belang voor kerkgemeenschap

Actie Kerkbalans 2014 van groot belang voor kerkgemeenschap

EERBEEK – De Actie Kerkbalans staat weer voor de deur, dit jaar voor de 40ste keer. Voor de Protestantse Gemeente Eerbeek is het op te brengen bedrag begroot op 267.600 euro. Dit is gebaseerd op één predikant, één kerkelijk werker in deeltijd en één jeugdwerker parttime. Het motto is: “Wat is de kerk mij (u) jou waard?” De kerk wordt gezien als een warme plek waar men God en elkaar kan ontmoeten.

Dit jaar wordt de Actie Kerkbalans gehouden van 12 tot 26 januari. Dit is de grootste geldwervingsactie die in ons land wordt gehouden. Er gaan veel mensen op pad om gemeenteleden en parochianen te bezoeken en te vragen om geld beschikbaar te stellen voor de plaatselijke kerk. Enkele speerpunten zijn: jonge gezinnen meer betrekken bij de gemeente; aandacht voor zieken en ouderen en een jeugdpastoraat opzetten. Men denkt ook aan meer diversiteit in kerkdiensten, verder betrokken zijn bij activiteiten in het dorp. De Bongerd is voor de jongeren, er zijn veel activiteiten. Hierbij te denken aan clubs, youth-alpha, jongeren bekend maken met Jezus. De jaarlijkse Taizéreis naar een oecumenisch klooster.

Het afgelopen jaar is in Eerbeek een groep jongeren te gast geweest uit de Oekraïne. Het betreft hier betrokkenheid met daklozen en gehandicaptenzorg. De kerk heeft ook een herbergfunctie, zo is er elke dinsdagochtend koffiedrinken, contactmiddagen voor ouderen, samen eten in de Kruiskerk, koken voor daklozen en verslaafden. SOW.NU is een begrip geworden. De kerkenmarkt is elk jaar een groot spektakel. De musical is een mooi middel om de bijbel aan een breed publiek te presenteren.

De kerkbalans-actie wordt geleid door een team van tien personen en negentig medewerkers die zorgen voor het uitgeven en ophalen van de enveloppen met toezeggingskaarten. Dit alles vindt plaats op maandag 14 januari en op vrijdag 24 januari is het inleveravond. Het college van rentmeesters hoopt van harte dat de medewerkers die er in weer en wind op uittrekken niet teleur gesteld worden en het streef bedrag van 267.600 euro wordt bereikt.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.