Zinderend scholen-zaalvoetbal

DOESBURG – Het scholenzaalvoetbaltoernooi voor basisscholen, georganiseerd door Sportclub Doesburg en Breedtesport Doesburg op maandag 23 december, werd een grote happening voor de kinderen en vele vrijwilligers van de 14 deelnemende teams uit de groepen 5 t/m 8. De Horizon Stad, het Sportclub Doesburg bolwerk, neemt steeds meer de plek in van De Wetelaar door het merendeel van de ereprijzen in de wacht te slepen.

In de ochtend werd er gevoetbald door 6 groepen 5 en/of 6 en de prijs voor het sportiefste team ging naar ‘De Big Five’ van De Horizon Stad. ‘De Boefjes’ van de Ark Beinum pakten de derde plek door in de verliezersfinale te winnen van ‘Duo Penotti’ van De Wetelaar. De winnaarsfinale werd een mooie wedstrijd tussen ‘MultiCulti’ en ‘FC Horizon Stad’ en dat laatste team won uiteindelijk de cup met de grote oren door te winnen met 2-1. Het team van De Ark Stad pakte meer dan verdiend de tweede plek.

Vanaf 13.30 uur was het de beurt aan 8 groepen 7 en/of 8 en hier werd ‘CounterKingzzz’ van De Wetelaar de grote winnaar door in een fantastische finale (1-1) na strafschoppen te winnen van ‘Dream Team’ van De Horizon Stad. Beide keepers vertolkten in de strafschoppenserie een hoofdrol door vele penalty’s op een schitterende wijze te keren. ‘FC De Ark’ pakte hier de 3e plek en ‘Team Zonder Naam’ met daarin bijna alleen maar meiden van De Anne Frank school waren het sportiefste team.

De organisatie van deze dag was in handen van Jos Otten en Rodney Hartgers en zij werden daarin meer dan uitstekend geholpen door de stagiaires Bas, Didier en Sven van Breedtesport. Wesley Willems, Pieter Ensing, eerste elftal van Sportclub Doesburg, en de twee jeugdspelers Mihad Hrustic en Jorn Willems waren de scheidsrechters. Een bedankje is zeker op zijn plaats voor de dame en heer van de EHBO en Ruurd Robaard voor het beschikbaar stellen van een grote aanhangwagen voor het vervoer van de minidoeltjes.

In de herfstvakantie 2014 staat het scholen-veldvoetbaltoernooi op de velden van Sportclub Doesburg op de agenda.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.