Home / Regio / Kerstboodschap

Kerstboodschap

Kerstboodschap

Het Kerstevangelie is een hoopvol verhaal in een wereld vol tegenstellingen. Aan de ene kant horen we over keizer Augustus in Rome, de hoofdstad van het grote Romeinse rijk. Aan de andere kant over twee onbeduidende mensen: Maria en Jozef, op weg naar Bethlehem om zich te laten inschrijven vanwege het bevel van die machtige keizer. De keizer in zijn prachtige paleis, maar voor hen is er geen plaats in de herberg.
Nog altijd kent onze wereld grote tegenstellingen: machtigen die de scepter voeren en kleine mensen die moeten vluchten.

Door alle sfeervolle kersttekeningen met sneeuw, een ezel en een os, zouden we vergeten dat het Kerstverhaal spreekt over een harde wereld van macht, geweld en het recht van de sterkste. Zoals ook in onze tijd helaas oorlogen, terrorisme en geweld aan de orde van de dag zijn. Terwijl toch ieder mens verlangt naar een plek waar hij zijn hoofd veilig kan neerleggen. En het leven goed en mooi kan zijn, wanneer je ziet hoeveel mensen voor elkaar kunnen betekenen.

In een wereld vol dreiging blijven wij hopen. In de geboorte van het Kind van Bethlehem is een nieuw begin geschapen. Jezus’ liefde doet wonderen. Miljoenen laten zich door Hem inspireren.
Het Evangelie gelooft niet in de brute macht van keizers of legers. Het houdt ons de weg voor van een Mens vol liefde voor mensen in nood. Hij leeft ons de vrede voor. Zoals ook de pas overleden Nelson Mandela ons de weg van verzoening als de weg naar de toekomst heeft voorgeleefd. Deze weg heeft toekomst en geeft hoop.

Wij wensen u goede Kerstdagen toe,
Raad van Kerken Dieren e.o.

 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.