Home / Hoenderloo / Verdachte in Hoenderloo aangehouden na DNA-match

Verdachte in Hoenderloo aangehouden na DNA-match

HOENDERLOO – De politie in Utrecht heeft donderdag 19 december een verdachte aangehouden die verdacht wordt van een inbraak eerder dit jaar in een woning aan de Brouwersweg in Hoenderloo. Via DNA werd zijn identiteit bekend.

Op donderdag 20 juni werd er ingebroken in een woning aan de Brouwerweg in Hoenderloo. De dieven hebben sieraden buitgemaakt en naast een buurtonderzoek werd er ook een sporenonderzoek ingesteld.
Hierbij werden sporen aangetroffen die na analyse door het Nederlands Forensisch Instituut voor een match zorgden. De sporen konden worden gelinkt aan twee verdachten en hun opsporing werd landelijk bekend gemaakt.

Op 19 december werd een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij is verhoord en ondertussen voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zutphen. Hij verblijft in voorlopige hechtenis en het onderzoek naar de tweede verdachte van wie de identiteit bekend is, wordt voortgezet. Van de buit is niets teruggevonden.
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.