Home / Loenen / OLTO Loenen sluit feestjaar af met zangdienst

OLTO Loenen sluit feestjaar af met zangdienst

LOENEN – De Oecumenische Kerstzangdienst van het Beraad van Kerken zondagavond in Loenen had dit jaar een bijzonder karakter. Aan de dienst in de RK kerk verleende de drumfanfare van OLTO haar medewerking. Onder leiding van Simon Kleinjan speelde het korps bekende kerstliederen en begeleidde de bezoekers met de samenzang.

OLTO had dit optreden gekozen als afsluiting van haar jubileumjaar. Begin januari werd gestart met de feestelijkheden ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. De eeuwviering gedurende het jaar mag succesvol worden genoemd met diverse hoogtepunten.

De oecumenische dienst werd voorbereid door liturgiecommissie van het Beraad van kerken. Gerda Havekes van de RK kerk en dominee Hans van Driel van de Protestantse kerk gingen voor in deze bijeenkomst. Gerda Havekes sprak een welkomstwoord en spraken gebeden uit. Van Driel bracht een korte kerstoverdenking met als titel ´Uit het duister naar het licht´. Agnes Slief en Marian Zoet lazen de lezingen van Lucas. Anneleen las een passend gedicht voor.
De bekende kerstliederen werden uit volle borst meegezongen met begeleiding van OLTO en Jetty Tolman op het kerkorgel.

Doedelzakspeler Dirk Goudkuil die buiten de bezoekers verwelkomde met zijn bijzondere muziek verleende ook zijn medewerking van het lied ´I´m dreaming of home´. De kerstzangdienst werd afgesloten met het lied Ere zij God. Ook werd er nog een collecte gehouden voor een weeshuis in Mongolië waar Loenenaar Henk de Regt veel vrijwilligerswerk doet. Na afloop konden de bezoekers op het kerkplein met chocolade of gluhwein, aangeboden als afscheidpresentje van OLTO, nog even napraten.

Zondag was de kerkdeur ´s middags om een uur al geopend voor de expositie kerststallen van Truus Aartsen. In de kerk had zij honderden kerststalletjes van haar grote verzameling uitgestald. Meer dan tweehonderd personen uit Loenen en wijde omgeving kwam deze middag even kijken naar de grote verscheidenheid van stalletjes uit alle werelddelen.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.