Home / Bronkhorst / Brummens tankstation mogelijk naar rotonde N348

Brummens tankstation mogelijk naar rotonde N348

BRUMMEN – Benzinestation BrandOil, momenteel gevestigd aan de Zutphensestraat in Brummen, krijgt mogelijk een plekje aan de rotonde Kwazenboschweg. Zowel het Brummens college als de eigenaar ziet dit wel zitten. Het college nam een principebesluit, zodat de eigenaar nu zijn plannen kan smeden.

De gemeente gaf al eerder aan het tankstation liever niet langer in de dorpskern te zien. Een locatie aan één van de toegangswegen tot het dorp zou ook voor de ondernemer een betere plek zijn. Gezocht werd naar een andere locatie en die werd gevonden aan de rotonde N345 – N348, Kwazenboschweg. Het college gaat in principe akkoord met het opstarten van een procedure voor hervestiging. Er is een wijziging van het bestemmingsplan nodig en er moeten de nodige onderzoeken worden gedaan naar onder andere natuur en milieu.
De reden dat Brummen nu een besluit heeft genomen, hangt samen met het voornemen van de provincie Gelderland om een onderzoek te doen naar de aansluiting van de N345 op de N348. Wellicht wil de provincie de rotonde opnieuw inrichten. In dat geval zou een tankstation en de daarbij behorende inritten direct in het nieuwe plan kunnen worden ingepast.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.