Van Leeuwenschool voor Serious Request

EERBEEK – De C. van Leeuwenschool uit Eerbeek sloot donderdagavond het jaar stemmig af met de Christmas Carols van Popkoor Young Voices. Young Voices zong prachtige kerstliederen die enthousiast werden meegezongen door de jongste leerlingen van de school. De laatste statiegeldbonnen en andere donaties voor Serious Request werden ingezameld en de opbrengst van de inzamelingsactie bedraagt maar liefst iets meer dan 600 euro!

Nadat de leerlingen donderdagavond hun kerstmaal in hun eigen klas hadden genuttigd, trok de hele stoet leerlingen met hun ouders naar ‘Het Leeuwenpaleis’. Het schoolplein aan de Lorentzstraat was fleurig versierd met kleurige lichtjes. Aan de kraam konden de ouders een glaasje Glühwein krijgen en voor de kinderen was er warme chocolademelk. Ouders en leerkrachten praatten gezellig bij en wensten elkaar prettige feestdagen. Ouders en kinderen genoten van de warme en swingende Christmas Carols van de Young Voices.

De leerkrachten van de C. van Leeuwenschool liepen rond met een collectebusje van Serious Request om de laatste flessenbonnen en donaties bij leerlingen en ouders in te zamelen. De school zamelt lege flessen in, die bij Jumbo Eerbeek worden ingewisseld voor geld. Dat geld gaat naar de actie tegen kindersterfte door diarree van Serious Request. De tussenstand van de inzamelingsactie bedroeg tijdens de jaarafsluiting al 352 euro. Maar er werden nog aardig wat flessenbonnen en contant geld in het collectebusje gestopt en de volgende dag bleek de eindstand ruim 600 euro te bedragen!

Zaterdag brachten een aantal leerkrachten en leerlingen het geld persoonlijk naar de dj’s van radio 3 FM in het Glazen Huis in Leeuwarden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.