Volgend jaar herinrichting Stuijvenburchplein

EERBEEK – De gemeente Brummen hoopt volgend jaar een de slag te gaan met de herinrichting van het Stuijvenburchplein in Eerbeek. De werkzaamheden zijn op verzoek van de gemeenteraad een jaar naar voren gehaald.

Het was oorspronkelijk de bedoeling met de werkzaamheden te starten zodra de nieuwe Stationsweg was aangelegd. Deze weg zou het verkeer om het centrum heen leiden en parkeerruimte bieden tijdens de werkzaamheden. De wijziging van het bestemmingsplan van deze weg laat echter op zich wachten en de gemeente heeft besloten de werkzaamheden toch vast door te zetten.
Doordat het verkeer niet kan worden omgeleid, zal het werk verder moeten worden gefaseerd. Het is niet mogelijk een deel van de Stuijvenburchstraat af te sluiten, dit zal in delen moeten gebeuren. De nood om herinrichting is echter zo hoog, dat ook de ondernemers aangeven dat het dan maar wat langer moet duren, als er maar wordt gestart.

Het Stuijvenburchplein wordt opnieuw ingericht. De weg krijgt niet langer twee losse rijbanen, de weg aan de kant van de Kruidvat vervalt, aan de andere kant van het plein komt een dubbele rijbaan. Aan die kant komt ook ruimte voor haaks parkeren, zodat de schuine parkeerplaatsen komen te vervallen, maar het aantal parkeervakken gelijk blijft. Het plein krijgt een verblijfsfunctie. Voor de standhouders op het plein wordt een nieuwe plek gezocht.
Het ontwerp is praktisch klaar, er moeten alleen nog wat puntjes op de i worden gezet. Zodra dit is afgerond, kan het project worden aanbesteed. In theorie zouden de werkzaamheden dit voorjaar kunnen beginnen, maar dat is afhankelijk van de aannemer en de fasering van de werkzaamheden. Het is volgens de ondernemers niet wenselijk dat het plein midden in de zomer op de schop gaat.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.