Ruim 3000 euro voor Glazen School

SPANKEREN – Het heeft inspanning gekost van alle leerkrachten en leerlingen, vele ouders en zelfs menig dorpsinwoner, maar de actie Glazen Huis van Daltonschool Prinses Margriet heeft maar liefst 3329,48 euro opgebracht. Dit bedrag is vrijdagmiddag naar het Glazen Huis in Leeuwarden gebracht, het is bestemd voor het Rode Kruis.

Vijf leerkrachten zaten 28 uur opgesloten in de school, dinsdagmiddag draaide burgemeester Petra van Wingerden symbolisch de sleutel om. Het vijftal sliep een nachtje op school en bemande het geldloketje, waar iedereen een bijdrage kon afgeven. De leerlingen van de school hebben zelf allerlei projectjes opgezet en klusjes gedaan om geld mee te verdienen voor het goede doel. Hun verdiende centen kwamen ze met veel trots langsbrengen.
Daarnaast werden op het plein allerlei activiteiten ontplooid. De wintermarkt werd druk bezocht, het Rad van Avontuur draaide menig rondje. Voor de actie Spankeren Bakt werden maar liefst zestig taarten ingeleverd, die stuk voor stuk grif van de hand gingen. De kinderen genoten van een leuke spelletjesmiddag, voor volwassenen stonden nog workshops op het programma. Het mag duidelijk zijn: de sfeer in Spankeren was vorige week opperbest en het resultaat is er dan ook naar. Een geslaagde actie en een mooie bijdrage voor het goede doel!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.