Home / Bronkhorst / Nieuw in Brummen: Lokaal Belang

Nieuw in Brummen: Lokaal Belang

BRUMMEN / EERBEEK – Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Brummen, doet vrij zeker nog een zesde partij mee: Lokaal Belang. De naam van deze nieuwe lokale partij wordt maandag 23 december officieel bij de gemeente geregistreerd.

Mame Douma en Luuk Tuiten hebben de afgelopen week Lokaal Belang officieel opgericht en zijn van plan om daarmee op 19 maart 2014 aan de Brummense gemeenteraads-verkiezingen mee te doen. Sinds een maand vormen zij met hun tweeën in de gemeenteraad een onafhankelijke fractie. Het duo stapte onlangs uit de VVD-fractie.

In de statuten van de nieuwe partij staat als grondslag van de vereniging Lokaal Belang: een puur lokale politiek, waarbij de aandacht gericht is op de belangen van Eerbeek, Brummen en de overige kernen en hun inwoners en waarbij onafhankelijk van landelijke en provinciale partijpolitieke belangen een eigen koers wordt bepaald. Het is de bedoeling dat Lokaal Belang eind januari een verkiezingsprogramma en een kandidatenlijst presenteert.

Foto: Luuk Tuiten (rechts) en Mame Douma (links) ondertekenen de oprichtingsakte voor de nieuwe onafhankelijke lokale partij Lokaal Belang
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.