Pinnende Jumbo-klanten in de prijzen

EERBEEK – Klanten die op donderdag 19 december tussen 18.00 en 19.00 uur boodschappen deden bij Jumbo Eerbeek én pinden, kregen een cadeautje. Aanleiding was de actie ‘Keihard voor 1 miljard’ die het record wil neerzetten van 1 miljard pinbetalingen over heel 2013 in de Nederlandse supermarkten. De supermarkten hopen voor de Kerst dit magische getal bereikt te hebben.

De heer Van der Wal kreeg niet alleen een cadeautje, maar won ook nog eens de uurprijs: een kerstpakket en kerststukje, dat hij uit handen van Jumbo-ondernemer Casper Heine ontving. Jumbo Eerbeek stelde in het kader van de actie bovendien € 500,- ter beschikking aan Kinderboerderij Kiboe. Elly van Oorspronk kwam namens Kiboe de donatie in ontvangst nemen. Ook Maestro, het merk achter de meeste pintransacties in Nederland, draagt bij aan de actie. Als de 1 miljard vóór Kerst wordt gehaald, dan stuurt de organisatie 150.000 maaltijden naar schoolkinderen in ontwikkelingslanden. Dat gebeurt via het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties.

Klanten betalen steeds vaker met hun betaalpas in de supermarkt. Elk jaar neemt het aantal pinbetalingen toe. Tussen 2005 en 2012 verdubbelde het aantal pinbetalingen in de supermarkten royaal tot 933 miljoen eind 2012. Dat komt vooral doordat klanten ook kleine aankopen vaker pinnen. Van de supermarkten mag dit nog meer een gewoonte worden.
De actie ‘Keihard voor 1 miljard’ is onderdeel van de campagne Pinnen ja graag. Met deze landelijke campagne wordt de sterke voorkeur van ondernemers en banken voor betalingen met pin, ook bij kleine bedragen, onder de aandacht gebracht. Allereerst ter bevordering van de veiligheid, minder contant geld maakt winkeliers minder aantrekkelijk als doelwit voor overvallen. Maar ook vanwege de snelheid en het gemak van pintransacties.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.