Home / Loenen / Watervallaan heeft nieuwe bomen

Watervallaan heeft nieuwe bomen

LOENEN – Het Waterschap Vallei en Veluwe heeft woord gehouden. Vorige week zijn er direct na het kappen van de sparren, eiken en beuken van de laan naar de Loenense waterval, nieuwe rijen bomen geplant. Meteen forse exemplaren, van ongeveer drie meter hoog. Het zijn beuken die wellicht hier gedijen aan weerszijden de Vrijenbergse spreng. Het Waterschap heeft ondervonden dat vele bezoekers vanaf de parkeerplaats naar de Waterval verbaasd constateerden dat de mooie laan is verdwenen. Bij de parkeerplaats is nu een informatiebord geplaatst waarop duidelijk is te lezen waarom het Waterschap deze totaalkap heeft laten plaatsvinden. De aanblik vanaf Beekbergerweg is door de aanplant wat milder geworden. Het landschap oogt minder kaal. Als het weer toelaat wordt ook begonnen aan het herstellen van het pad. Door de grote machines voor het kappen heeft de weg flink geleden – foto: Martin Kobussen

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.