Loeiende koeien bij kerstverhaal

LOENEN – Wel wat vreemd, maar toch was het geluid van loeiende koeien wel toepasselijk bij de uitbeelding van het kerstverhaal in de grote potstal van De Groote Modderkolk in Loenen. Bewoners van de zorgboerderij Verdandi brachten enthousiast het bekende kerstverhaal.

De leiding van de Loenense zorgboerderij had in de afgelopen weken met de verstandelijk gehandicapten een kerstspel ingestudeerd. Er was veel werk van gemaakt om de teksten en liedjes ingestudeerd te krijgen.

Boer Antoon Klomp stelde donderdagavond zijn grote stal, die wordt bevolkt door een groot aantal Brandrode runderen, beschikbaar voor de opvoering van het kerstspel. De koeien met daarbij een aantal kalveren en stieren moesten deze avond even wachten op hun voer. In het middenpad was een levensgrote kerststal gebouwd van hout en stro. In de stal een ezelin met haar jongen. Daarbij nog ruimte voor de spelers die volop in het licht werden gezet. De bezoekers konden plaatsnemen op balen stro, stoelen of banken.
Even over zeven uur sprak beheerder Ronald van Aalten, die kort geleden Harry Kaatman in deze functie is opgevolgd, een welkomstwoord tot gasten en bezoekers. Een aantal was afkomstig van de andere zorgboerderijen van Verdandi in Wichmond en Zutphen.
Terwijl af en toe een koe loeide speelden de Verdandi-bewoners het kerstverhaal. Toepasselijk waren sommigen verkleed als herder of een ander kerstfiguur. Maria en Jozef mochten ook niet ontbreken. Er werd niet alleen verteld over het komende kerstkind maar ook werd er gezongen en blokfluit gespeeld. Met zichtbaar veel plezier brachten de jongens en meisjes het kersspel en kregen na afloop dan ook een royaal applaus van de bezoekers. Ieder kreeg na afloop een toepasselijk bos-presentje mee naar huis. In het theerestaurant werd nog even bij de koffie gezellig nagepraat – Foto: Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.