Voorwedstrijden voor de turnsters van de Kempers

LOENEN – Afgelopen weekenden hebben de eerste plaatsingswedstrijden plaatsgevonden, waaraan de turnsters van Gymnastiekvereniging de Kempers uit Loenen op verschillende niveaus hebben deelgenomen. Dit seizoen word geturnd met compleet nieuwe oefenstof, dus voor de turnsters een extra uitdaging.

Zaterdag 23 november en 14 december was het de beurt aan de Pupillen Nationaal 3. Sascha Muller, Senna Konink en Claudine Schuitema turnden alle drie goede wedstrijden, ondanks flinke zenuwen. Na de spanningen voor de eerste wedstrijd zat er bij de tweede wedstrijd al een flinke vooruitgang in de resultaten. Ook werden al weer meer en moeilijkere onderdelen geturnd. Na de derde voorwedstrijd in januari wordt bekendgemaakt wie zich heeft geplaatst voor de regiofinale.

Zondag 8 december vond de eerste plaatsingswedstrijd plaats voor de 4de divisie en de D1 categorie. In de eerste wedstrijd waren de instappers aan de beurt. Lieke Huisman, Norah van Vendeloo, Iris Gerritsen, Mila Konink en Lynn Koekkoek hadden de afgelopen maanden hard getraind om de nieuwe oefenstof uit het hoofd te leren. Ook het turnen van een vrije oefening op muziek was iets wat de turnstertjes nog niet eerder hadden gedaan. Door alle spanningen voor deze eerste wedstrijd, werden er hier en daar wat onderdelen vergeten en ging er sommige dingen mis, maar het begin is er. De komende weken gaan zij hard trainen om de puntjes op de i te zetten voor de volgende plaatsingswedstrijd.
In de tweede wedstrijd was het de beurt aan de pupillen en jeugd turnsters. Pupillen Lara Wassink, Senna Hollander en Sophia van Vendeloo turnde ook volgens de nieuwe oefenstof. Voor Senna weer voor het eerst een wedstrijd na twee armbreuken binnen drie maanden vorig seizoen en voor Sophia de eerste keer op een hoger niveau. Alle drie de turnsters turnde een redelijke wedstrijd.

Shakyra Schipper turnde in de categorie Jeugd 1 en in eens sterk deelnemersveld liet ze zien heel goed te kunnen turnen. Shakyra behaalde een dik verdiende zilveren medaille!
In de laatste wedstrijd kwamen de Senioren en Jeugd twee turnsters aan bod. Silke Lubben was er een jaar tussenuit geweest en kwam voor het eerst uit in de senioren categorie. Toch wist zij een 8ste plaats te behalen. Maud Kuijpers turnde een goede wedstrijd maar miste net een podiumplek door een fout in haar brug oefening. De beloofd was voor de volgende plaatsingswedstrijden begin februari.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.