Pvda Doesburg: bestrijding armoede heeft prioriteit

DOESBURG – Het bestrijden armoede heeft prioriteit, is de mening van de PvdA, ook in Doesburg. In het kabinet is een harde discussie gevoerd tussen de coalitiepartijen om ten tijde van economische crisis en zware bezuinige,n toch een armoede beleid te voeren. Staatssecretaris Kleinsma (PvdA) heeft er in oktober persoonlijk voor gezorgd dat er extra geld naar de gemeenten gaat om een impuls te geven aan het armoede beleid.

Ze heeft respectievelijk voor 2013, 2014 en 2015 bedragen gereserveerd om daarmee de gemeentes de gelegenheid te geven wat extra’s te doen.

En dat is volgens de PvdA hard nodig ook, want het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft loopt hard op in Nederland. Er zijn wel degelijke mensen de het slachtoffer worden van recessie en bezuinigingen.

De PvdA Doesburg heeft de handschoen opgepakt. Op ons verzoek heeft PvdA-wethouder Peter Bollen een plan gemaakt. Het extra geld voor armoedebeleid wordt besteed aan:
Ondersteuning van de voedselbank en de oprichting van de Stichting Leergeld.

Wat betreft de Voedselbank: In Doesburg is in de korte tijd sinds de opening van het filiaal in Doesburg, het aantal gegroeid naar 40 pakketten per week. Een duidelijk signaal dat de armoede stijgt. De voedselbank hanteert daarbij overigens strenge toelatingsnormen. Oprichting van de St. Leergeld voor Doesburg is zoals gezegd ook gerealiseerd. In de gemeenten rond Doesburg zijn sinds kort afdelingen van de St. Leergeld. Zij zorgen er voor dat ouders de boeken en de schoolreisjes van hun kinderen kunnen betalen. Ook hier zijn strenge normen om daar voor in aanmerking te komen. Nu komt er ook in Doesburg dus ook ook een afdeling van de Stichting Leergeld. Er heeft zich een bestuur gevormd die dat gaat oppakken.

De PvdA Doesburg is blij met dit resultaat, dat tegen de verdrukking van de landelijke bezuinigingen, is behaald.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.