Home / Bronkhorst / Twee weken Kerst

Twee weken Kerst

BRUMMEN – Na het vieren van Sinterklaas op woensdagavond 4 december voor groep 5 t/m 8 en op donderdagochtend 5 december voor groep 1 t/m 4 werd het weer tijd om te starten met de voorbereidingen voor de kerstviering.
Vanaf maandag 9 december is er weer volop gezongen, toneelgespeeld, geknutseld en geacteerd om met de hele school samen toe te werken naar een mooie kerstviering op donderdag 19 december. Dit jaar stond het verhaal ‘de kinderen met de zwavelstokjes’ op het programma.
Alle kinderen konden hun voorkeur opgeven waar ze het liefst mee aan het werk wilden en zo kon er vanaf maandag 6 december in 4 grote groepen gewerkt worden aan de kerst.
2 toneel groepen, een groot koor, een muziekgroep en een versiergroep zijn elke dag bezig geweest met acteren, zingen, muziek maken en knutselen. Daarnaast zijn er een flink aantal moeders bezig geweest met het begeleiden van de toneelgroep en het maken van het schitterende decor!
Op donderdagochtend 19 december was daar dan eindelijk de generale repetitie. Alles verliep volgens plan en zo kon iedereen met een goed gevoel om 12.00 uur naar huis om zich klaar te maken voor de optredens van die avond.
Om 18.00 uur was het de beurt aan de eerste toneelgroep, samen met het koor en de muziekgroep. Rond 19.00 uur was het stuk klaar en konden de kinderen samen met de aanwezige toeschouwers nagenieten van een mooi kerstspel onder het genot van een hapje en een drankje.
Gedurende dit gezellig samenzijn kwam de volgende groep acteurs en toeschouwers binnen en zo was het een gezellige drukte in school en werd de 2e club toeschouwers flink enthousiast gemaakt voor de voorstelling die ze te zien zouden krijgen.
Deze voorstelling begon om 20.00 uur en was wederom een groot succes.
Rond 21.30 uur waren alle kinderen en toeschouwers weer naar huis om de volgende dag nog 1 keer te schitteren voor de bewoners van Philadelphia.
Ook zij kwamen met grote getalen en met veel enthousiasme weer onze school binnen en genoten zichtbaar van ‘het meisje met de zwavelstokjes’. Tijdens deze voorstelling bleek ook weer dat het koor en de muziekgroep erg geliefd waren en dat iedereen onder de indruk was van de mooie versieringen in school.
Om 12.00 uur was het tijd voor vakantie en tijd om 2 weken heerlijk bij te komen.
Namens iedereen van de Oecumenische basisschool wensen wij u alleen een goed en gezond 2014!
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.