Vrijwilligersprijs voor Jan Chaigneau

DOESBURG – Jan Chaigneau is de winnaar van de Hens van der Wal vrijwilligersprijs 2013 geworden. Het thema was dit jaar ‘zorg’. De jury was unaniem in haar moeilijke keuze. Er waren vijf prachtige nominaties voor de prijs voorgedragen.

Jan Chaigneau is vrijwilliger bij de Hessengracht en daar bijna dagelijks aanwezig om vele verschillende activiteiten te verzorgen en ondersteunen voor de bewoners. Zo kookt hij bijna dagelijks het avondeten, verzorgt het ontbijt en gaat mee met uitstapjes. Wethouder Peter Bollen overhandigde de Hens van der Wal ring en een cheque van 500 euro. Chaigneau wordt vooral geprezen voor zijn onaflatende inzet als vrijwilliger. Bollen: “Alle genomineerden verdienen natuurlijk een prijs voor alles wat zij doen. Daarom zetten we iedereen in het zonnetje. Toch moeten we als jury een keuze maken wie de winnaar wordt van de Hens van der Wal vrijwilligersprijs. Ik ben er trots op dat er in Doesburg zoveel verschillende vrijwilligers belangeloos actief zijn voor anderen.”
Voorafgaand aan de prijsuitreiking was er met een video extra aandacht voor mantelzorg, een aspect van zorg waar door bezuinigingen vanuit Den Haag meer vraag naar gaat komen in de toekomst. “Deze video is een eerbetoon aan de mantelzorg. Mantelzorger word je als een naaste hulp nodig heeft is geen vrijwillige keuze”, aldus wethouder Peter Bollen. De nominaties waren: de vrijwillige palliatieve terminale zorg, vrijwilligers van het dagcentrum Beinum, vrijwilligers hulpdienst vervoer van Caleidoz, mevrouw Künhe-Tiecken en de heer Chaigneau – foto: Han Uenk

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.