Prijs voor getalenteerde violiste

VELP – Uiteraard was Marijke Tjoelker zeer vereerd dat ze de winnares is van de Rabo/Burgemeester de Bruinprijs. Het bijbehorende kunstwerkje zal beslist een mooi plekje krijgen. Maar het bijbehorende geldbedrag was écht welkom, daarmee kan ze haar strijkstok afbetalen.

De culturele aanmoedigingsprijs van de gemeente Rheden werd woensdag in Kastanjelaan 13 uitgereikt door burgemeester Petra van Wingerden. Aansluitend gaf de zeer getalenteerde violiste uit Velp een concert, waaruit duidelijk bleek over welk een groot muzikaal talent de 25-jarige beschikt. Na het conservatorium in Utrecht, waar ze met een 9,5 afstudeerde, vertrok ze voor een master-opleiding naar Bremen, waar ze ook al een baan heeft in het Bremer Philharmoniker. Dat verblijf in Duitsland en verplichtingen met het orkest waren ook de reden van het feit dat de prijs pas nu werd uitgereikt en niet op de gebruikelijke derde woensdag in november. Marijke Tjoelker werd in de strijd om de Rabo/Burgemeester de Bruinprijs verkozen boven drie andere genomineerden. Zoals gezegd komt het geldbedrag goed van pas, omdat ze nog een peperdure strijkstok moet afbetalen. Goede instrumenten zijn voor musici van het kaliber Marijke Tjoelker schaars en kostbaar. Rest nog een schuld voor de viool die ze sedert dit jaar bespeelt…
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.