Home / Dieren / Gazelle Fitste van Gelderland

Gazelle Fitste van Gelderland

DIEREN – Tijdens het Gelders Sportgala in Tiel werd de winnaar van de titel ‘Fitste organisatie van Gelderland 2013’ bekend gemaakt. Het team van Koninklijke Gazelle uit Dieren heeft binnen 10 weken de meeste fitheidswinst behaald en won de hoofdprijs: een bobsleeclinic en rondleiding op Papendal voor het hele team.

De teamscore van maar liefst 434 punten bepaalde dat het team van Koninklijke Gazelle de winnaar werd met een fitheidsscore. Vooral op de onderdelen longcapaciteit en ruglenigheid is een grote vooruitgang geboekt van maar liefst 20%. Ook de handknijpkracht was flink toegenomen met bijna 10%. De test bestond onder andere uit onderdelen als BMI, vetpercentage, conditietest en cholesterol. Het team van de provincie Gelderland werd nummer twee met 421 punten, Rijnstad werd met 347 punten derde in de competitie.

Vanaf september was de strijd om de titel ‘Fitste organisatie van Gelderland’ losgebarsten. Gazelle ging de strijd aan met teams van de volgende organisaties: Sandton Hotels, gemeente Brummen, Sportbedrijf Arnhem, Stichting Rijnstad, Four Digits, gemeente Arnhem, provincie Gelderland, GGD Gelderland Zuid, InterLokaal en de gemeente Nijmegen. De teams waren de afgelopen 10 weken flink gaan sporten en bewegen. De competitiestrijd werd georganiseerd door de Gelderse Sport Federatie (GSF).

Het doel is om werknemers bewust te maken van het belang van een fitte leefstijl. De fitheid van de teams werd voor én na het sportprogramma van 10 weken getest. Het verschil tussen de eerste en tweede test is uitgedrukt in fitheidswinst. Het team dat gedurende deze 10 weken de grootste vooruitgang wist te boeken mag zich een jaar lang de ‘Fitste organisatie van Gelderland’ noemen.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.