Doesburg steunt Voedselbank en Stichting Leergeld

DOESBURG – Er is vanuit het Rijk extra geld beschikbaar voor het armoedebeleid. Gemeenten beslissen zelf hoe zij dit geld inzetten. Het college van Doesburg heeft besloten een bijdrage te leveren aan Stichting Leergeld én aan de Voedselbank regio Arnhem, die ook in Doesburg actief is.

De Voedselbank heeft een nieuwe transportbus en opvouwbare kratten aangeschaft en de Stichting Leergeld richt een afdeling op in Doesburg om gezinnen met kinderen te ondersteunen met onder andere leermiddelen.
De Voedselbank heeft een uitgiftepunt in Doesburg. Wekelijks krijgen vanuit dit punt ongeveer veertig gezinnen ondersteuning met voedsel. Een gezin kan daar zo’n twee dagen van eten. De nieuw aangeschafte transportbus wordt gebruikt voor het vervoer van pakketten naar de uitgiftepunten. De kratten worden onder andere gebruikt om de voedselpakketten samen te stellen. Het aantal afnemers in de regio is in het laatste half jaar sterk gestegen, waardoor deze nieuwe kratten hard nodig zijn.

Stichting Leergeld geeft financiële ondersteuning aan minima voor activiteiten binnen en buiten de school, zoals schoolreisjes, muzikale vorming en sport. In veel omliggende gemeenten is Stichting Leergeld al actief en binnenkort dus ook in Doesburg. Hiermee geeft de gemeente een extra steuntje aan schoolgaande kinderen. De stichting zorgt bijvoorbeeld voor computers en fietsen als daar behoefte aan is. Hierbij wordt samengewerkt met scholen en bedrijven in de regio. Ook kijkt de stichting naar de bestaande voorzieningen die al bij de gemeente aangevraagd kunnen worden. Stichting Leergeld heeft al een aantal mensen bereid gevonden zitting te nemen in het bestuur van de nieuwe afdeling.

Zowel de Voedselbank als Stichting Leergeld zijn vrijwilligersorganisaties. Voor meer informatie: www.voedselbankarnhem.nl en www.leergeld.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.