Home / Bronkhorst / Film en lezing de Nieuwe Wildernis

Film en lezing de Nieuwe Wildernis

BRUMMEN – Dinsdag 10 december organiseerde Bibliotheek Brummen/Voorst in samenwerking met de Brummense Buiten Bios en de Culturele Stichting Gemeente Brummen een speciale middag en avond rondom de film ‘’de Nieuwe Wildernis’’ van regisseurs Mark Verkerk en Ruben Smit in de Andreaskerk te Brummen. Dat dit een schot in de roos was bleek wel uit het feit dat de Andreaskerk ’s middags zeer goed gevuld was. Ruim 250 mensen hebben de film gezien en na afloop waren de meningen zeer lovend en positief.
’s Avonds was Ruben Smit zelf van de partij om aan de hand van eigen beeldmateriaal uitleg te geven over het maken van de film ‘’ de nieuwe wildernis’’. Zeer boeiend en inspirerend vertelde hij over de totstandkoming van de film. Verwondering en ontzag kreeg het publiek voor deze filmmakers. Mensen kun je regisseren maar dat wordt toch wat lastig in de dierenwereld. Heb je een mooie hut gebouwd om het leven van een zeearend in beeld te brengen, besluit deze ineens op een andere plek zijn nest te bouwen. Of je hebt prachtige geluiden van de ganzen maar nog geen beeld: hoe los je dat dan op? Door zeer creatief en innoverend te denken. Met als resultaat dat deze film alle records verbroken heeft. Ruim 700.000 mensen hebben de film in de bioscoop gezien. Gezien het educatieve element is er ook een campagne voor de schooljeugd ontwikkeld. Via de site www.denieuwewildernis.nl kunnen scholen clips bekijken en materialen downloaden.

 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.