Home / Doesburg / Singels in Doesburg weer open

Singels in Doesburg weer open

DOESBURG – In februari van dit jaar ging het Singelproject in Doesburg van start. Hoornstra Infrabouw heeft sindsdien tien maanden hard gewerkt aan de straten rond het centrum. Vorige week werd het project afgerond.

Projectwethouder Fred Jansen opende de singels vervolgens door op de fiets door een levensgrote afbeeldeing te rijden, waarop een deel van de singels te zien was, met alle borden erop. Hiermee werden op een ludieke manier ‘de borden opgeruimd’.
De singels zijn nu autoluw ingericht en aan de kanten zijn rijstroken gemarkeerd voor fietsers.
De meeste aanwonenden hebben de werkzaamheden ondanks de hinder sportief opgevat en toonden begrip voor het tijdelijke ongemak van de werkzaamheden. “Gelukkig komt zo’n forse ingreep, waarbij de hele wegfundering wordt vervangen, maar eens in de 40 tot 50 jaar voor. Hinder en kleine ergernissen horen nu tot het verleden en het eindresultaat mag er zijn. De Singels liggen er weer prachtig bij”, aldus een tevreden wethouder Jansen. “En daarnaast ben ik blij en trots dat het Singelproject is uitgevoerd binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde budget van 2,3 miljoen en klaar is binnen de vastgestelde planning. Chapeaux voor alle betrokkenen. Dat mag ook wel eens gezegd worden’ – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.