Leerlingen C. van Leeuwenschool op de bres voor Serious Request

EERBEEK – Leerlingen van de C. van Leeuwenschool in Eerbeek zamelen geld in voor Serious Request, de campagne van radiostation 3FM en het Rode Kruis voor kinderen die sterven door diarree. In alle groepen van de C. van Leeuwenschool zijn de kinderen hard aan het werk om flessen in te zamelen. De statiegeldbonnen leveren ze in bij hun juf of meester, die de bonnen bij de plaatselijke Jumbo-supermarkt omwisselen voor geld. De teller stond op 12 december op 160 euro.

Leerlingen uit groep vijf trokken met skelter en aanhanger door de wijk om flessen in te zamelen. Aan het einde van de middag was er een grote berg flessen bij elkaar verzameld, die samen met één van de moeders van de leerlingen werden ingeleverd bij Jumbo Eerbeek.
Zaterdag brengt een aantal leerkrachten en leerlingen het geld persoonlijk naar het Glazen Huis in Leeuwarden. Een aantal dj’s van 3FM zit vanaf 18 december tot aan kerstavond in het Glazen Huis. Zij eten die dagen niet en maken 24 uur per dag radio en tv om aandacht te vragen voor de 800.000 jonge kinderen die jaarlijks sterven als gevolg van diarree. Omgerekend zijn dat ruim zeventig volle schoolklassen per dag.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.