Home / Dieren / Gezellige winterse Landgoedmarkt

Gezellige winterse Landgoedmarkt

DIEREN – De landgoedmarkten van Domein Hof te Dieren, de wijngaard, zijn al een aantal jaren een begrip bij vele vaste bezoekers. De Winterse Landgoedmarkt, die afgelopen zondag voor de vierde keer werd gehouden, bestaat iets korter maar doet niet onder aan de zomerse markten.

“Het was bijzonder gezellig”, aldus Youp Cretier. Een aantal vaste bezoekers stond al om 10.00 uur op de stoep, omdat ze dat gewend zijn van de zomerse markten, terwijl deze markt pas om 12.00 uur zou beginnen. “Terwijl we nog aan het opbouwen waren, liep het al behoorlijk vol. Maar dat maakte niet uit.” De vaste bezoekers komen voornamelijk voor de Dierense wijnen en voor streekproducten geitenkaas en vis.
Het terrein was omgetoverd in winterse kerstsferen; met een kerstboom en brandende vuurkorven, kerstkraampjes met kerstcadeaus, lekker eten en de streekproducten. Er was huisgemaakte glühwein en Dierense koffie. Voor de kinderen een verhalenverteller. Ook konden bezoekers een wandeling maken tussen de grillige en knoesterige druivenstruiken. De Kerstman ontbrak, maar één van de standhouders had zich als Scrooge verkleed. “Al met al was het een bijzonder gezellige middag”, aldus Cretier. – Foto Han Uenk.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.