Samen ruim 250 jaar zangervaring

RHEDEN – Het Thomassen Mannenkoor verzorgt zaterdag 21 december om 19.30 uur een kerstconcert in de kerk in De Steeg. Bijzonder is dat de zes broers Welling, die samen meer dan 250 jaar ervaring hebben met zingen van Gregoriaanse stukken, het concert opluisteren met gezangen uit de advent- en kersttijd. Zij zingen het adventslied Rorate Caeli en kerstgezangen: het Introïtus en Allelujavers Dominus dixit ad me, het Introïtus Puer natus est nobis en het Allelujavers Dies sanctificatus illuxit nobis. Alle broers zingen nog steeds of hebben gezongen in diverse kerkkoren. Op verjaardagen en feesten wordt nog steeds door de broers gezongen, soms ook nog Gregoriaans. Het Gregoriaans dreigt, mede door de kerksluitingen, te verdwijnen, maar verdient volgens de broers Welling zeker nog een plaats in de huidige muziek. Het concert in De Steeg begint om 19.30 uur. Hierbij worden twaalf liederen van het Thomassen Mannenkoor afgewisseld met de gezangen van het familiekoor.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.