Vijftig jaar wandtapijten in Drempt

DREMPT – De ruim duizend jaar oude Sint Joriskerk in Drempt wordt gesierd door prachtige wandtapijten. Deze zijn in 1964 geknoopt door inwoners van het dorp om de akoestiek te verbeteren.

Na restauratie van de kerk was de akoestiek zo slecht geworden, dat er een nagalm was ontstaan van 6 tot 8 seconden. In totaal zijn er tien tapijten gemaakt van 2 bij 3 meter. Dit is gedaan volgens de Noorse Ryatechniek, met originele Noorse wol. Met het ophangen van de tapijten is de nagalm beperkt tot 3 seconden.
Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat de inwoners van Drempt aan de slag gingen met wol. Om dit feit te vieren, wordt hier op 27 en 28 september volgend jaar groots aandacht aan besteed. Daarom wordt gezocht naar mensen die de knooptechniek nog kennen en/of beheersen en eventueel materiaal beschikbaar hebben. Zij kunnen contact opnemen met Seebe Janssens, tel. 06-22469700.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.