Home / De Steeg / Naturalisatiedag in De Steeg, welkom aan nieuwkomers

Naturalisatiedag in De Steeg, welkom aan nieuwkomers

DE STEEG – Maandag krijgen zes inwoners van de gemeente Rheden officieel de Nederlandse nationaliteit. Burgemeester P.M. van Wingerden-Boers ontvangt deze mensen in de trouwzaal van het gemeentehuis. Naast de groep van zes zijn ook alle inwoners uitgenodigd die eerder dit jaar Nederlander zijn geworden.

Burgemeester Petra van Wingerden-Boers spreekt de aanwezigen kort toe. Hierna leggen de naturalisandi de verklaring van verbondenheid af en reikt de burgemeester het bewijs van Nederlandse nationaliteit uit. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met koffie en gebak.
In totaal zijn er 51 personen (27 vrouwen en 24 mannen) die in de gemeente Rheden in 2013 de Nederlandse nationaliteit hebben verkregen door een naturalisatie of optie verzoek.

De datum waarop de naturalisatieceremonie plaatsvindt, is niet willekeurig gekozen. 15 december geldt als de landelijke Naturalisatiedag. Gemeentes zijn verplicht om jaarlijks een Naturalisatiedag te organiseren. Omdat deze datum dit jaar op een zondag valt, verschuift de ceremonie naar maandag 16 december.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.