Gemeente Zevenaar sluit aan bij Uniek Sporten

ZEVENAAR – Meer mensen met een beperking structureel laten sporten, dat is wat de gemeente Zevenaar graag wil. Sport en bewegen is namelijk gezond, je bouwt sociale contacten op en het is ook erg leuk om te doen. Daarom sluit de gemeente per 1 januari 2014 aan bij het sportservicepunt Uniek Sporten.

In januari start een onderzoek onder mensen met een beperking in de gemeente. Uit dit onderzoek blijkt of de doelgroep actief is, waar dat is en waarom men al dan niet deelneemt aan sport- en beweegactiviteiten. Er is aandacht voor de drempels die mensen met een beperking ervaren om te sporten of bewegen. Vanuit dit startpunt breidt Uniek Sporten in samenwerking met verschillende organisaties het aangepast sporten verder uit binnen de gemeente.

Mensen in de gemeente Zevenaar met een beperking kunnen voor informatie of vragen over aangepast sporten contact opnemen met Uniek Sporten via telefoonnummer (026) 377 37 87 of mail info@unieksporten.nl. Zo wordt direct duidelijk wat er mogelijk is en waar ze kunnen sporten. Op www.unieksporten.nl is het aanbod binnen de gemeente al te vinden.

Uniek Sporten bestaat uit twaalf samenwerkende partijen. Het gaat hierbij om gemeenten in de regio, het (speciaal) onderwijs, woongroepen, dagbesteding en revalidatie. Samen met die partijen wordt de doelgroep letterlijk in beweging gebracht. De komende periode is het belangrijk om mensen met een beperking bekend te maken met het huidige sportaanbod en het nieuw op te starten aanbod. Een beperking is geen belemmering om een passend sportaanbod te vinden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.