Home / Laag-Soeren / Priesnitzmonument weer toonbaar

Priesnitzmonument weer toonbaar

LAAG-SOEREN – Op initiatief van Soerens Belang is begonnen aan een schilderbeurt van het Priesnitz-monument aan de Priesntizlaan in Laag-Soeren. Het monument zag er de laatste tijd bijzonder verwaarloosd uit. Het stucwerk viel van de muren en de van oorsprong witte muren waren besmeurd met graffity en minder flatteuze teksten. Dit gebeurt met grote regelmaat bij het tamelijk verlaten staande monument. Ook tot ergernis van het bestuur van Soerens Belang, dat de zaak aankaartte bij de gemeente Rheden, die aangaf renovatie voor volgend najaar te hebben voorzien. Dit was voor het bestuur onacceptabel en een reden om dan zelf de kwast maar ter hand te nemen. De gemeente was wel bereid de verf te leveren. Hoewel de reparatie van het stucwerk en eventuele andere gebreken pas volgend jaar plaatshebben, ziet het monument er na een paar uur al een stuk beter uit.
 

Lees ook

Mooie opbrengst voor Semmy

LAAG-SOEREN – Loopgroep Jutberg uit Laag-Soeren hield op zaterdag 5 mei de jaarlijkse duathlon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.