Wereldlichtjesdag in Eerbeek ontroerende bijeenkomst

EERBEEK – Ruim 150 mensen kwamen zondagavond af op de eerste Wereldlichtjesdag in Eerbeek, georganiseerd door Eline Schotpoort van de Verbinding persoonlijke uitvaartbegeleiding. Tijdens deze herdenking, op het voormalig Kerstenterrein in Eerbeek, werden overleden kinderen, onder het motto ‘dat hun licht mag blijven stralen’, van welke leeftijd dan ook herdacht.

Eline Schotpoort en Elfriede Arriëns waren in Eerbeek de inspiratoren. Nadat de aanwezigen gezamenlijk om 19.00 uur een kaars hadden opgestoken werden de opgegeven namen van overleden kinderen voorgelezen. Esther Pross, rouw- en verliestherapeut sprak over rouw na het overlijden van een kind en Maira Huisman vertolkte het speciaal voor Wereldlichtjesdag geschreven lied ”Precious Child”. Gitaar & zangduo NOON, omlijstte het geheel en enkele jeugdleden van muziekvereniging Eendracht uit Eerbeek onder leiding van Suzan Lutke, lieten “Tears in Heaven” en “Viva la Vida” op ontroerende wijze weerklinken. Dat ondanks het gure weer, zoveel mensen aanwezig waren hadden wij niet durven hopen, aldus Eline Schotpoort. De warme kop chocola na afloop, aangeboden door Jumbo supermarkten, lieten de aanwezigen zich goed smaken. Volgend jaar wordt Wereldlichtjesdag gehouden op zondag 14 december op hetzelfde terrein in Eerbeek.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.