Isseltaler ‘schwung’ in Spoorzicht

EERBEEK – De Isseltaler Musikanten van Bennie ter Heide uit Velp hadden er zaterdag zin in. Een Tirolerabend in zaal Spoorzicht stond er op het programma. De vrolijke sfeer die de mannen en (een paar) vrouwen brachten voor een enthousiast publiek werd nog verhoogd door het optreden van Ruud Appelhof. Op zijn Steirische Harmonica speelde hij de sterren van de hemel maar wist met zijn zang ook de aanwezigen te boeien.

De grote zaal van Spoorzicht had beter bezet kunnen zijn voor dit Tiroler spektakel. Muziekkenners waren na afloop van mening dat men veel heeft gemist door niet te komen. Topblazers lieten hier hun beste kunnen zien. Even over acht uur gaf Bennie ter Heide het startsein voor het concert met het nummer Olympiade. In een vlot tempo brachten de muzikanten daarna een aantal marsen, polka’s en walsen. Een enige nummers van hun nieuwste CD, Isseltaler Schwung met 35 jaar egerlandermuziek, werd hier gebracht. Bennie ter Heide zong samen met zangeres Eveline de titelsong van deze CD die de dirigent speciaal hiervoor componeerde.
Het optreden werd ook gepresenteerd door Ter Heide die met zijn vlotte praatjes het publiek prima weet te bespelen. Ook voor een verkleedpartij voor het nummer van de hoofdman was de dirigent wel te vinden. Aardig vond het publiek ook de Löffelpolka die door een muzikant verkleed als kok vlot werd gespeeld.
Oude nummers doen het nog altijd goed. Dit was te merken bij het eerste nummer van het derde optreden. Met veel pit en strak tempo speelde de Isseltaler Musikanten nog weer is de mars Alte Kameraden. Ook het jodellied had veel succes.
De optredens van de muzikanten werden afgewisseld met muziek en zang van harmonicaspeler Ruud Appelhof uit Brunssum. Deze muzikant kent de klappen van de zweep en weet het publiek te bespelen. Meestal vlotte Tiroler wijsjes maar soms ook meer ‘gedragen’ liedjes. Appelhof heeft al enkele CD’s gemaakt en bracht deze avond een aantal zelf gemaakte liedjes van zijn nieuwste album. Op het programma stonden ook een aantal gezongen liedjes van Marc Pinter en van de Grubertaler. Appelhof bracht (op de tafel) de stemming er wel in en het publiek zwaaiden klapte driftig mee.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.