Meester Van der Eerden na 43 jaar met pensioen

DIEREN / SPANKEREN – Na ruim 43 jaar in het onderwijs, gaat Hans van der Eerden uit Spankeren met pensioen. Hij was vanaf 1975 leraar in Dieren. In de loop van de jaren heeft Hans van der Eerden zich verder verbreed op het gebied van geschiedenis, handvaardigheid, Nederlands als tweede taal, het speciaal onderwijs en ICT in het onderwijs.

Na de opleiding, die toen nog ‘kweekschool’ heette, volgen stages in Boxtel en Amsterdam. Hierna begon hij zijn loopbaan in Waddinxveen. Medio 1975 werd hij meester aan Julianaschool aan de Van Limburg Stirumstraat in Dieren. Een paar jaar later werd hij daar het ‘hoofd der school’, waarvoor later de titel ‘directeur’ in de plaats kwam. Dit was iets dat de eerste jaren nog gecombineerd kon worden met een beperkt aantal dagen ‘voor de klas’. Het nostalgische geluid van een koperen schoolbel door de gang of op het plein, om begin- of einde van pauze of schooldag in te luiden, zal menige leerling nog in gedachten staan. Na verloop van tijd kwamen er meer en meer ‘bovenschoolse’ taken en werkzaamheden bij, die te maken hadden met verregaande samenwerking met andere scholen die onder het bestuur vallen van de vereniging Protestants Christelijk BasisOnderwijs (PCBO) in de gemeente Rheden.

In de loop van de jaren heeft Hans van der Eerden zich verder verbreed op het gebied van geschiedenis, handvaardigheid, Nederlands als tweede taal, het speciaal onderwijs en ICT in het onderwijs. Vooral ging zijn aandacht uit naar de zorg voor kinderen die wat meer ondersteuning nodig hadden.
De liefde voor het onderwijzersvak was al jong ontstaan. Zijn eigen juffrouw van de lagere school had hier een groot aandeel in. Deze lerares was namelijk enorm gedreven om hem te leren lezen, ondanks zijn dyslectie. Toen Hans van der eerden zelf voor de klas stond en later leiding gaf aan een team van onderwijzers, was deze benadering iets wat hoog in het vaandel stond.

De laatste jaren werd de afstand tot het ‘dagelijks leven’ op de basisscholen groter, al was hij met regelmaat te vinden op één van de scholen. Door het bestuur van de vereniging PCBO is hem een receptie aangeboden die ondertussen heeft plaatsgevonden.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.