Brilvergoedingen nog geen verleden tijd

REGIO – Het valt de regio-opticiens op dat er enige verwarring is rond de vergoedingen die de zorgverzekeringen in hun pakket hebben. Voor velen is de boodschap dat de bril niet meer fiscaal mag worden opgevoerd als bijzondere kosten, overgekomen als een totale afschaffing van vergoedingen. Dit berust echter op een misverstand.

Er zijn erg veel verzekeringsmaatschappijen die in de aanvullende verzekering een vergoeding voor de bril geven. “In de meeste gevallen kunnen wij voor u berekenen wat dit voor u betekent. U hoeft uw declaratie ook niet zelf te doen, daarbij kunnen wij u helpen.
Het is altijd verstandig om voor het einde van het kalenderjaar te zien of u nog in aanmerking komt voor een vergoeding. Dit kan zeker interessant zijn nu sommige verzekeringen voornemens zijn de vergoedingen drastisch te verlagen of zelfs helemaal te schrappen”, legt één van de opticiens in de regio uit.
Multifocale glazen zijn er in allerlei kwaliteiten en prijsklassen, maar aan de goedkopere kleven wel de nodige nadelen. Bij de meeste uitvoeringen zijn de gezichtsvelden naar de zijkanten toe véél smaller. Een vertekening die het vrije zien beperkt. De nieuwe generaties gepersonaliseerde multifocale glazen van bijvoorbeeld Varilux en Rodenstock zijn veel meer te vergelijken met het natuurlijker zicht.
Omdat dat de regio-opticiens u graag dat ‘natuurlijke zicht’ willen (terug)geven, wordt voor elke multifocale bril een uitgebreide meting gedaan, en worden de glazen als een maatpak voor u geslepen met een uniek stukje optiek tot gevolg.
Tot 31 december 2013 ontvangen klanten een dinerbon cadeau bij aankoop van een multifocale bril.

Voor meer informatie: Hendriks in Eerbeek (www.hendriksoptiek.nl – Borgonjen in Brummen (www.borgonjenoptiek.nl) – Te Hennepe in Dieren (www.tehennepeoptiek.nl) – Verdonk in Dieren (www.verdonkoptiek.nl) – Hillenaar (www.hillenaaroptiek.nl) in Doesburg. Het zijn allemaal volledig gediplomeerde opticiens en multifocaalspecialisten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.