Helpportret Doesburg gewild

DOESBURG – Ook dit jaar werd de actie Helpportret gehouden door een aantal Doesburgse fotografen. Helpportret is een actie waar mensen een professionele portretfoto kunnen laten maken die gratis is. De actie is dan ook alleen bedoeld voor mensen die een minimum inkomen hebben en dit normal niet kunnen laten doen, omdat ze hiervoor het geld niet hebben. Deze actie wordt over de hele wereld gehouden en wordt in Nederland in acht plaatsen georganiseerd, waaronder sinds vorig jaar Doesburg.
Het startschot werd gegeven door burgemeester Kees Luesink, die de eerste foto maakte van Jeannette. Zij kreeg de foto dan ook overhandigd door de burgemeester. Hierna konden andere mensen foto’s laten maken bij een van de vijf fotografen die belangeloos meewerkten. Ook alle materialen, zoals printers, inkt, fotopapier en hoesjes werden beschikbaar gesteld door diverse ondernemers. Uiteindelijk zijn 120 portretten gemaakt. Zoals één van de deelnemers zei: “Ik laat een foto van mijn dochtertje maken, dan heb ik een mooi kado voor mijn moeder met kerst.” – foto: Hanny ten Dolle

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.