Home / Rheden / Tóch weer een boom

Tóch weer een boom

RHEDEN – Met het risico dat dit stukje wordt opgevat als een uitdaging om andermaal de grote kerstboom bij de Rhedense dorpspomp te vernielen, spreken we graag bewondering uit voor de mensen die het initiatief namen.

Tot vorig jaar werd de grote kerstboom nabij de Dorpskerk jaarlijks verzorgd door de Stichting Brebo. Maar nadat ook jaren achtereen vernielingen werden aangebracht, gooiden ze de handdoek moegestreden in de ring. De Stichting Rheden Promotie, die eerder al Koninginnedag in het dorp nieuw leven inblies, nam het stokje gelukkig over. En dat is goed. Het is bovendien een duidelijk signaal. ‘Geen boom meer plaatsen is toegeven aan vernielzucht’, is hun mening en dat is er één die zaterdag bij het plaatsen en optuigen door omstanders werd ondersteund. Het was te merken dat de Rhedense inwoners de actie van de stichting enorm waarderen. Burgemeester Van Wingerden kwam daarom ook even langs en de Dierense brandweer hielp met de hoogwerker bij het plaatsen en het met 200 lampjes optuigen van de boom. Toen het er allemaal stond en de zon onder ging, leverde het een fraai plaatje op. Vele dorpsgenoten kwamen even een kijkje nemen onder het genot van warme chocomel en glühwein.

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.