Kerstmarkt Doesburg zéér in trek

DOESBURG – De jaarlijkse Kerstmarkt is ook in Doesburg een vast gegeven. Meer dan 100 kramen slingerden zich zaterdag als een lint door de Doesburgse binnenstad. Naar schatting 25.000 bezoekers kwamen er op af.

Uit de wijde omgeving kwamen bezoekers naar Doesburg om er de leukste artikelen te kopen. Maar natuurlijk kwamen ook de inwoners naar de stad, om langs de kramen te slenteren en wat mooie dingen voor de komende kerst aan te schaffen. En natuurlijk ontbraken glühwein, oliebollen en erwtensoep niet. De muziek van verschillende koren en het Muziekcorps der Voormalige Schutterij verhoogde de sfeer en gezelligheid. Door de stad lopend kwam men de kerststal tegen, niet zo groot maar toch erg leuk. De schaapjes en de twee ezeltjes trokken veel aandacht. Deze dieren hadden dan ook een hoog aaibaarheids gehalte, wat met name de kinderen erg leuk vinden. Ook ontbrak de kerstman niet. ‘s Avonds in het donker was het nog mooier met al die lichtjes en kaarsjes op de kramen. Bijzonder dit jaar is de mooie boom op de Voormarkt met de vele mooie kleine lichtjes. Deze fraaie boom sprankelt iedereen al van verre tegemoet. Het was een fantastische kerstmarkt, waar iedereen van genoot en de organiserende Doesburgse Ondernemers Vereniging is dan ook terecht dik tevreden met het verloop – foto: Hanny ten Dolle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.