Home / Bronkhorst / Mooie wedstrijd heren 1 DWV-De Spreng tegen de koploper

Mooie wedstrijd heren 1 DWV-De Spreng tegen de koploper

BRUMMEN – De heren van de Stargemeenschap DWV/De Spreng staan met slechts 2 punten onderaan in de 3e klas van de landelijke KNZB competitie. Maar van die lage klassering was afgelopen zondag in zwembad Rhienderoord niets te merken. De wedstrijd ging weliswaar met 7 – 11 verloren, maar tot een minuut voor tijd zat er nog een gelijkspel in.

De mannen van DWV – De Spreng speelden zondag één van de beste wedstrijden van deze competitie. Tegenstander was koploper SBC-2000 uit Breda. Er werd geconcentreerd gespeeld. De verdediging stak goed in elkaar, ook bij man minder situaties. En er was strijdlust. Voor de toeschouwers in Rhienderoord was het genieten. Ook van het goede spel van de tegenstander overigens, die uitblinkt in het snel rondspelen van de bal en de zuivere passing. In de eerste tien minuten van de wedstrijd kwam de thuisploeg er niet echt aan te pas. In het tweede speldeel stond de Bredase ploeg al met 1- 4 voor. Door sterk spel van de het team van Leo Dobrotvorski werd het in het derde speldeel gelijk. Dobrotvorksi is de trainer/coach geweest van het nationale waterpoloteam van de Sovjet Unie. Hij mag dan op leeftijd zijn inmiddels, zijn gedrevenheid is onverminderd groot. De wedstrijd bleef tot ruim een minuut voor tijd gelijk opgaan. Met de stand 7 – 8 kreeg DWV-De Spreng een man meer. Door een ongelukkige pass op Erik Frankemölle en vervolgens een even ongelukkige overtreding van hem kreeg de tegenstander vervolgens een man meer. Deze overtalsituatie werd wel benut. Vervolgens was de weerstand van de thuisploeg gebroken en kon SBC-2000 in één minuut nog twee keer scoren. De conclusie kan zijn dat dit een verloren wedstrijd is, die toch moed en vertrouwen geeft. Als de ploeg van Leo Dobrotvorski zo blijft spelen, kunnen de overwinningen niet lang meer uitblijven.

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.