Home / Rheden / Brandweer Rheden bundelt krachten met omliggende korpsen

Brandweer Rheden bundelt krachten met omliggende korpsen

RHEDEN – Vanaf 1 januari gaan tien brandweerkorpsen samen in één regionale organisatie: Brandweer Gelderland-Midden. Ook de brandweer van de gemeente Rheden gaat deel uitmaken van deze nieuwe organisatie. Samenwerken onder één paraplu maakt het mogelijk om de slagkracht te vergroten en overkoepelende zaken slimmer te organiseren. Alle werkzaamheden ten aanzien van de dagelijkse brandweerzorg blijft de brandweer uitvoeren vanuit de kazernes in Velp, Rheden en Dieren.

Binnen de nieuwe organisatie blijft de brandweer dicht bij de lokale gemeenschap staan. Vrijwilligers vormen de ruggengraat van de organisatie. De brandweer blijft uitrukken vanuit de lokale kazernes in de drie dorpskernen. De schaalvergroting maakt het mogelijk om een aantal zaken gezamenlijk te organiseren zoals opleidingen en oefeningen, de inkoop van materieel en advisering over brandpreventie. De brandweerkorpsen werkten in het verleden al samen op dit gebied. Die samenwerking wordt verder geïntensiveerd met als doel verdere professionalisering van de brandweer. Al het personeel, beroeps en vrijwilligers, gaat over naar de nieuwe organisatie.
In noodsituaties kan men bellen naar 112 voor de brandweer. Bij algemene vragen kan men contact opnemen met de brandweer op nummer 0800-8446000.

www.brandweer.nl/gelderland-midden

 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.