College Brummen wil jongerencentrum bij zwembad

BRUMMEN – Ondanks de wens van de Brummense jeugd om in de BlitZ te mogen blijven, ziet het college van burgemeester en wethouders het liefst een nieuw jongerencentrum bij het zwembad. Bij deze keuze heeft het beperken van overlast in het centrum de overhand gehad.

“We kiezen om meerdere redenen voor een jongerencentrum bij het zwembad en inderdaad is de overlast die de BlitZ veroorzaakt er één van”, verklaart wethouder Frans Bruning. “Daarnaast gaven de jongeren zelf aan dat ze graag een combinatie zien met sportfaciliteiten en dat lijkt daar een stuk beter te realiseren dan in het centrum.” Nu dit voorlopig besluit is genomen, gaat de gemeente in gesprek met alle betrokkenen met de hoop een breed draagvlak te vinden voor de voorgestelde plannen. Bruning hoopt in januari een definitief besluit te kunnen nemen en de locatiekeuze aan de raad voor te leggen.

Er wordt in Brummen al een poosje gezocht naar een goede locatie voor een jongerenontmoetingscentrum. De BlitZ bij Plein Vijf zorgt voor veel overlast in de buurt en de Hangout, die door particulieren werd opgezet, paste niet bij het bestemmingsplan. In gesprek met jongerenwerker Sjoerd Botschuyver van SWB heeft de jeugd zelf vier mogelijk locaties opgesteld. Hun voorkeur had iets nieuws op de locatie van de bibliotheek, maar door plannen van de bibliotheek en SWB gaat dit niet door. Tweede en derde optie waren de BlitZ of een andere locatie in het centrum. Tot slot noemden de jongeren een plek bij het zwembad.

Gemeentelijke ambtenaren adviseerden het college te kiezen voor de BlitZ, dit is de tweede keus voor de jongeren, het gebouw staat er en het bestemmingsplan klopt. Voor een nieuw jongerencentrum bij Rhienderoord en Hipmann moet het bestemmingsplan worden gewijzigd en worden geïnvesteerd in een nieuw gebouw. “We zijn als college bereid ongeveer een ton te investeren in een nieuw jongerencentrum op de plek die wij denken dat de beste is. Daarbij willen we ook de procedures bekostigen. Ik hoop dat de jongeren dat zien als een handreiking ten opzichte van hun vierde keus”, aldus Bruning. “Zie het als een bod aan de samenleving: we zoeken een oplossing in het midden, waar iedereen tevreden mee kan zijn: de wijkraden, omwonenden en natuurlijk de jeugd.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.