Home / Regio / Campagne Help mij loopt voorspoedig

Campagne Help mij loopt voorspoedig

REGIO – De onlangs door de gemeente Rheden gestarte campagne om een afvalbak te adopteren, loopt voorspoedig. Veertig bewoners, bedrijven en winkeliers hebben zich al aangemeld om een bak te legen en te onderhouden. En bewoners kunnen zich nog steeds opgeven. Vanaf 12 december worden de niet-geadopteerde bakken verwijderd.

De bewoners die bereid zijn de bakken in hun buurt te legen, ontvangen een adoptiepakket dat bestaat uit een sleutel, handschoenen, een rol vuilniszakken, een papierknijper en een klepje om de afvalbak te dichten bij Oud en Nieuw. Dat bewoners erg betrokken zijn bij het samen netjes houden van hun buurt blijkt wel uit het feit dat deelnemers al bezig zijn de vakanties te regelen. Inwoners die nog een bak willen adopteren kunnen zich tot 11 december aanmelden via de website www.rheden.nl/helpmij.
De gemeente Rheden startte de campagne Help mij omdat de helft van de afvalbakken in de openbare ruimte in de gemeente Rheden vanwege de bezuinigingen moet verdwijnen
Om adoptie te stimuleren, begon de gemeente op 12 november de campagne

Naast afvalbakken in de openbare ruimte kunnen ook hondenpoepbakken en plantsoenbanken worden geadopteerd. Bewoners die een bankje onderhouden kunnen deze bijvoorbeeld zelf schilderen in een kleur die ze leuk vinden. Na het verwijderen van de wegbezuinigde bakken, blijft het altijd mogelijk afvalbakken te adopteren.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.