Home / De Steeg / ‘Laat Nimmer Dor maar komen’

‘Laat Nimmer Dor maar komen’

DE STEEG / LAAG-SOEREN – Dinsdag tijdens een informatieavond van de Rhedense raad spraken zeven sprekers in op het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Laag-Soeren Oost, waar Nimmer Dor onder valt. Zowel voor- als tegenstanders deden hun laatste woordje om de raad te overtuigen. 17 December neemt de raad een besluit.

In totaal kwamen negentien zienswijzen bij de gemeente binnen. Bob Bouhuijs van Nimmer Dor Nee beet het spits af: “Gedegen onderbouwing voor het plan Nimmer Dor ontbreekt.” Volgens Bouhuijs is onvoldoende aangetoond dat er behoefte is aan zoveel woningen. Ook zou volgens hem de bouw van woningen niet het probleem van nieuwe aanwas van kinderen op de school in het dorp oplossen. “Het merendeel van de huizen valt onder het duurdere segment die jonge gezinnen met kinderen niet kunnen betalen. Bovendien heeft de school geen buitenschoolse opvang waardoor veel ouders toch al voor een andere school kiezen.” Nimmer Dor Nee ziet dan ook liever een realistischer kleiner alternatief.
Mevrouw Van den Berg sprak onder persoonlijke titel in. “Ik vind het plan te grootschalig. Ook is na zeven jaar nog steeds geen degelijk onderzoek gedaan naar de steenuil en dus zijn er ook nog steeds geen maatregelen genomen om de steenuil te behouden.”
Waar tegenstanders zijn, zijn er zeker ook voorstanders van het bestemmingsplan zoals het er nu ligt. Piet Blanksma: “Ik begrijp niet dat er mensen zijn die de steenuil aangrijpen om de bouw van zestig woningen tegen te houden. Help het plan te verbeteren en werk het niet tegen door steeds maar weer valkuilen te maken. Belangen van alle dorpsgenoten zijn inmiddels overlegd. Leg je erbij neer en houd op met saboteren en frustreren. Het heeft nu al zo lang geduurd. Laat Nimmer Dor nu maar komen.”
Reinbouw, de ontwikkelaar van het gebied, geeft aan dat niet iedereen zijn zin kan krijgen, maar dat in het huidige plan er net zoveel ruimte is voor de bouw van nieuwe huizen als ruimte voor flora en fauna, waar de steenuil onder valt. “In het plan wordt rekening gehouden met ouderen, starters, maar vooral ook met mensen die uit Laag-Soeren zijn vertrokken omdat ze er geen huis konden vinden, maar wel graag hier willen wonen.” Reinders benoemt dat het aantal huishoudens in de gemeente groeit en dat zelfs na een foutmarge van twintig procent er in twaalf jaar zeker 1000 huishoudens bijkomen en dat er wel degelijk behoefte is aan nieuwe huizen.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.