Oeken in actie voor Polen

OEKEN – Oeken is onder de indruk van de gevolgen van de brand, die op 10 november woedde in café het Ooievaarsnest. Twee bewoners van het bovengelegen appartement kwamen hierbij om het leven. Om de nabestaanden van de slachtoffers te steunen, is in het kleine dorp een bedrag van maar liefst 1515 euro opgehaald.

Els Reinders was de initiatiefnemer van de actie. “Ik wilde meteen iets voor de nabestaanden doen. Die gezinnen hebben hun mannen en vaders naar Nederland zien vertrekken met het idee dat ze met de Kerst terug zouden zijn. Maar ze komen nooit meer thuis.” Els vroeg Gerrie Pasman op de koffie en toen de kopjes leeg waren, was het plan rond. Samen met Ina Brands en Heleen Wagenvoort gingen de dames op pad om huis-aan-huis kerstkaarten te verkopen. “De reacties waren hartverwarmend. Niet alleen moesten we snel kaarten bijkopen, ook kwamen er mensen spontane bijdrages langsbrengen.” Dit resulteerde in het prachtige bedrag van 1515 euro. “Drie keer zoveel als waar we op hadden gehoopt.”

Els en Gerrie hebben het geld woensdag overhandigd aan burgemeester Niels Joosten, die zorgt dat het geld wordt overgemaakt. “Ik heb al een bericht van dank ontvangen uit Polen. De weduwen bedanken de Oekense gemeenschap voor alle medeleven. En dat terwijl ze nog niet eens weten dat dit bedrag naar hen op weg is.” Joosten is trots op de Oekense dames en hoopt dat hun inspanning en de vrijgevigheid van de inwoners de Poolse gezinnen kan ondersteunen. “Ik hoop dat de weduwen hun kinderen – de één heeft twee dochters, de ander twee zoons – met dit geld nog iets van een Kerst kunnen geven.”

Naast de kaartenactie is een ander initiatief opgezet. Vrijdag 13 december wordt een benefietavond gehouden. Op het terrein aan de Buurtweg 33 wordt een grote tent opgezet, waar verschillende artiesten het publiek zullen vermaken. Leveranciers, bedrijven en vrijwilligers maken de avond mogelijk. De avond begint om 20.00 uur, de entree bedraagt 5 euro. De opbrengst is bestemd voor de nabestaanden in Polen, maar ook om Appie en Bianca Udink van het Ooievaarsnest een hart onder de riem te steken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.