Eis: dertig maanden cel voor overvaller Action

VELP – Als het aan de officier van justitie ligt, krijgt de 41-jarige man die op 1 oktober de Action in zijn woonplaats Velp overviel, dertig maanden celstraf, waarvan tien voorwaardelijk. Dit eiste het Openbaar Ministerie gisteren voor de rechtbank in Arnhem.

De man uit Velp kwam op die dinsdagmorgen rond 09.30 uur de Action binnen, waar hij het personeel met een neppistool. Hij ging er met geld vandoor, dat door een verkoopster aan hem werd gegeven. De 41-jarige kreeg echter spijt en gaf zichzelf de volgende dag aan op het politiebureau. Een heroïneverslaving was de reden voor zijn onbezonnen daad; de man had geld nodig.
Voor de rechtbank verklaarde de man echter dat de overval een impulsieve actie was geweest. De officier van justitie ging bij de eis echter uit van de eerste verklaring en een vooraf geplande overval en eiste daarom dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk. De advocaat van de verdachte pleitte voor een straf zo hoog als het voorarrest, zodat de man direct kan gaan afkicken. De rechtbank doet op 18 december uitspraak.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.