Home / Velp / IJsseluiterwaardengebied wordt geherstructureerd

IJsseluiterwaardengebied wordt geherstructureerd

VELP / ARNHEM – De uiterwaarden ten noorden van de IJssel, tussen de Westervoortsebrug in Arnhem en steenfabriek De Groot in Velp, worden in drie typen verdeeld; natuurgebied, agrarisch gebied en een combinatie daarvan. Elk deel bestrijkt een derde van het gebied. Na een jarenlange ‘strijd’ zijn Natuurmonumenten en de boeren eruit. De boeren hebben een stuk grond in moeten leveren, maar hebben nu wel meer zekerheid gekregen over het behoud van hun grond. Ze hebben niet meer te maken met vage pachtcontracten. Nu is er nog niets zichtbaar. Waarschijnlijk zien voorbijgangers pas in 2015 iets van de veranderingen. Vlakbij de oude steenfabriek in Velp wordt agrarische grond omgezet tot een natuurgebied. Voor hazen en reeën wordt een toevluchtsoord gebouwd waar ze bij hoog water veilig terecht kunnen. Ook wordt het uiterwaardengebied toegankelijker gemaakt voor publiek.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.