Home / Loenen / Gemeente zet bedrijventerrein Kieveen Loenen in wachtkamer

Gemeente zet bedrijventerrein Kieveen Loenen in wachtkamer

LOENEN – De gemeente Apeldoorn beëindigt de bestemmingsplan-procedure van het bedrijventerrein Kieveen in Loenen. Die procedure voorzag in een grootschalige uitbreiding van deze bedrijvenlocatie. De economische noodzaak van de uitbreiding kan niet worden aangetoond en het plan verdwijnt in de wachtkamer, zoals de gemeente dat noemt.

De gemeente Apeldoorn verwacht niet dat de vraag naar bedrijfskavels op korte termijn sterk aantrekt en heeft daarom Kieveen de ‘wachtkamerstatus’ gegeven. Dat houdt in dat als er tóch vraag is, de gemeente via maatwerk gaat kijken wat de mogelijkheden zijn.

Sinds oktober 2012 is het wachtkamerscenario voor Kieveen van toepassing. “Het behoud en vergroten van werkgelegenheid is een belangrijk speerpunt van het college,” aldus wethouder ruimtelijke ordening Nathan Stukker. “Daarom is het nodig dat we aan ondernemers die zich op Kieveen willen vestigen maatwerk bieden. Het wachtkamerscenario geeft ons hiertoe de mogelijkheid. Concreet wordt deze maatwerkaanpak al toegepast als slechts één ondernemer belangstelling heeft voor Kieveen.”
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.