Home / Doesburg / Doesburg stelt nieuwe ruimtelijke structuurvisie op

Doesburg stelt nieuwe ruimtelijke structuurvisie op

DOESBURG – Denk mee over de ruimtelijke koers die de gemeente Doesburg de komende 10-20 jaar moet gaan varen. “Wat zou u met een ruimtelijk oog op de toekomst binnen de gemeente Doesburg realiseren? Waar haalt Doesburg de mosterd in 2030?”, prikkelt wethouder Henk Westra de inwoners van zijn gemeente. Doesburg werkt aan een ruimtelijke structuurvisie en daar mag iedereen ideeën voor aandragen.

De vraag waar Doesburg de mosterd haalt is makkelijk te beantwoorden. Geen twijfel over mogelijk dat dat in de stad zelf is. Maar niet alles is zo duidelijk. Komen er bijvoorbeeld nog nieuwe woningen, hoe staat het met de werkgelegenheid, weten toeristen de stad te vinden en waar gaan de kinderen naar school? Dit zijn slechts een paar vragen die aan de orde komen in de Ruimtelijke Structuurvisie.
De structuurvisie bevat een streefbeeld op hoofdlijnen over het ruimtegebruik binnen de gemeente over circa 10 tot 20 jaar. Het plan zet de koers uit voor ruimtelijke ontwikkelingen en doet ook uitspraken over de identiteit van de stad. Hiervoor gaan we op zoek naar het ‘Doesburgs goud’. Welke ingrediënten maken Doesburg zo bijzonder nu en in de toekomst?

Een eerste stap richting de ruimtelijke structuurvisie wordt gezet op maandag 16 december om 19.30 uur. Jongerencentrum 0313 doet die avond dienst als café: een inspiratiecafé wel te verstaan. Centraal staat de stamtafel waar kan worden aangeschoven om mee te denken over wat Doesburg straks uniek maakt in de regio. Rondom deze tafel gaan inwoners ‘op de borrel’ bij vier themahoeken over het toekomstige wonen, werken, recreëren en de voorzieningen in Doesburg. “Wij zien u graag in het inspiratiecafé”, aldus de wethouder.

Het college van burgemeester en wethouders heeft op de Markt inmiddels ook een speciale wenskerstboom laten plaatsen. In deze wenskerstboom kunt u uw (ruimtelijke) wensen voor Doesburg kenbaar maken. Hiervoor zijn speciale wenskaartjes beschikbaar bij de winkels in Doesburg en de balie van het stadhuis.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.