Ballonpech voor Sinterklaas

BRUMMEN – De aankomst van Sinterklaas bij de Wilhelminaschool in Brummen verliep dit jaar heel anders dan de bedoeling was. Helaas had het paard van Sinterklaas last van zijn staart. Daarom hadden de Pieten besloten Sinterklaas vanaf de stoomboot met een luchtballon naar school te laten varen. Ze regelden bij Jan Oudenampsen via www.luchtballon.nl dan ook een heuse hete luchtballon. Jan, een jarenlange ervaren luchtballonpiloot van Excellent Ballooning, gaf aan dat hij 5 december de ballon zou besturen. Een veilige landing voor de Sint is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar de ballonpieten zeiden Jan’s hulp echt niet nodig te hebben. Ze konden het prima zelf. Dachten ze!

In de praktijk bleken de stormachtige wind en de knullige Pieten geen goede combinatie.
Eén van de ballonpieten boog iets te ver voorover, over het randje van het mandje, en kukelde pardoes naar beneden. Met enig letsel kwam hij strompelend naar de Wilhelminaschool toe. Gelukkig was daar Juf Manon die hem gauw een pijnstiller gaf, zodat Piet razendsnel weer opknapte.
De Sint was ondertussen met hevige turbulentie bij een behulpzame boer op het land terechtgekomen. En die bracht het gezelschap gauw naar de gezellige Wilhelminaschool. Bij school wachtte Sint dan ook een warm onthaal. De kinderen zongen uit volle borst en het werd alsnog een heel sfeervol Sinterklaasfeest!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.